Su vyriausybe ir bankais susiję objektai Graikijoje būdavo atakuojami ir anksčiau, tačiau tokių incidentų smarkiai pagausėjo šio mėnesio pradžioje, kai policijai nušovus vieną 15-metį kilo audringi jaunuolių protestai prieš šalies valdžią.

Penktadienio rytą butelis su degiu skysčiu mestas į aplinkos viceministro Stavroso Kaloyannio tarnybinį automobilį, stovintį prie pareigūno namų Graikijos šiaurės vakaruose esančiame Janinos mieste.

Molotovo kokteilis taip pat sviestas į banko "Greek Farm Bank" pastatą netoli Atėnų esančiame Psichiko mieste, tačiau ši ataka didesnės žalos nepadarė.

Penktadienio vakarą grupė jaunuolių apdaužė policijos automobilį, važiavusį pro vieną Atėnų ligoninę. Paaugliai prie ligoninės buvo susirinkę pademonstruoti solidarumo su vienu profesinės sąjungos nariu, kurį sumušė nežinomi užpuolikai.

Policininkai pabėgo, o per šį incidentą žmonės nenukentėjo.

Šios atakos surengtos po tris savaites trukusių nesiliaujančių protestų dėl gruodžio 6 dieną įvykusio incidento, kai policininkas nušovė 15-metį Alexį Grigoropoulos.

Paauglio žūtis Graikijoje išprovokavo jaunuolių protestus, kurie peraugo į didžiausias per kelis dešimtmečius riaušes. Per šiuos neramumus Atėnuose ir kituose šalies miestuose buvo nuniokota arba apiplėšta šimtai parduotuvių.

Pasak Atėnų prekybos rūmų, protestuotojų padaryta žala vertinama 50 mln. eurų (172,6 mln. litų).