Pasak G. Browno, Britanija bendradarbiaus su Islamabadu, kad teroristais nebegalėtų susirasti saugaus prieglobsčio Pakistane. Premjeras pažadėjo skirti Pakistanui 6 mln. svarų (apie 23,3 mln. litų) paramą, kuri padėtų įveikti kovotojus.

"Tikimės, kad šios priemonės padės sutraukyti teroro grandinę, kuri Afganistano ir Pakistano kalnus susieja su Jungtinės Karalystės ir kitų pasaulio šalių gatvėmis", - G.Brownas sakė jungtinėje spaudos konferencijoje su A.A.Zardari.

Britų premjeras atvyko į Islamabadą po vizitų Indijoje ir Afganistane. Šios kelionės metu jis aptarė regiono saugumo problemas po niokojančių atakų Mumbajuje, dėl kurių Delis apkaltino Pakistane veikiančius "elementus".

G.Brownas pareiškė, kad Pakistanas ir Britanija privalo bendradarbiauti ir "padaryti viską, ką galime, kad pažabotume terorizmą".

Premjeras nurodė, kad trys ketvirtadaliai rimčiausių teroristų sąmokslų, kuriuos ištyrė Britanijos pareigūnai, buvo susiję su Pakistane aktyviai veikiančia "al Qaeda".

G.Brownas taip pat pabrėžė, kad Pakistanas pats kenčia nuo terorizmo: vien šiais metais šalyje buvo surengta 50 mirtininkų išpuolių.

"Manau, teisinga teigti, jog mes turime padėti Pakistanui išrauti su šaknimis terorizmą savo teritorijoje... Visi mes nukenčiame, kai teroristai aktyviai veikia ir turi galimybių įgyvendinti savo užmačias", - sakė jis.

Per praeitą mėnesį Indijos finansų sostinėje surengtas atakas žuvo mažiausiai vienas Britanijos pilietis. G.Brownas nurodė prašęs A.A.Zardari leisti britų policijai apklausti sulaikytus Pakistano piliečius, kurie yra įtariami prisidėjęs prie šių atakų organizavimo.

"Šį rytą pasiteiravau (Indijos premjero) Manmohano Singho, ar jis leistų Didžiosios Britanijos policijai apklausti... sulaikytą įtariamą asmenį... To paties prašiau prezidento Zardari, - sakė jis. - Mes visi siekiame nustatyti, kad organizavo piktinančias atakas Mumbajuje".