Grupė nuomone, rizika, jog branduoliniai ginklai gali patekti į nestabilias valstybes ar į ekstremistinių grupių rankas, yra pernelyg didelė.

Grupė artimiausiomis dienomis surengs susitikimus Maskvoje ir Vašingtone. Anksčiau kalbos apie branduolinį nusiginklavimą būdavo mažiau svarbios nei politiniai debatai, tačiau dabar irių šalių nacionalinio saugumo pareigūnai susivienijo ir nori pradėti daugiašalį nusiginklavimą.

Jungtinėse Valstijose šį judėjimą pradėjo grupė Šaltojo karo veteranų, įskaitant Henry Kissingerį ir George‘ą Schultzą, kurie susibūrė siekdami raginti šalis „nusiginkluoti iki nulio“. „Global Zero“ tikslas šią poziciją perteikti tarptautinei arenai ir paskatinti viešus debatus.

„Global Zero“ signatarai yra buvęs JAV prezidentas Jimmy Carteris, buvęs Sovietų vadovas Michailas Gorbačiovas, buvęs Brazilijos prezidentas Fernando Henrique Cardoso, verslininkas seras Richardas Bransonas, buvęs Pakistano jungtinės karinių pajėgų štabo vadovybės pirmininkas Ehsanas Ul-Haqas ir buvęs Indijos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Brajeshas Mishra.