"Šis reidas surengtas siekiant daugiau sužinoti apie organizacijos veiklą Kašmyre, gavus Indijos pareiškimų, kad "Lashkar-e-Taiba" naudojo Pakistano teritoriją (kovotojų) mokymams", - pridūrė jis.

Asmenys sekmadienį buvo sulaikyti labdaros įstaigos stovykloje, įsikūrusioje netoli Pakistano administruojamos Kašmyro dalies sostinės Muzafarabado, kuriame aktyviai veikia uždraustoji islamistų grupuotė "Lashkar-e-Taiba".

Šis reidas buvo pirmoji aiški Islamabado reakcija į atakas, dėl kurių smarkiai padidėjo įtampa tarp branduolinį ginklą turinčių Pakistano ir Indijos, o Vašingtonas sunerimo dėl šiame regione vykdomos kampanijos prieš "al Qaeda".

Pasak kariškių, sekmadienį įtariamųjų atvykę sulaikyti kariai trumpai susišaudė su stovykloje buvusiais žmonėmis.

Vienas aukštas žvalgybos pareigūnas patvirtino, jog įvyko reidas ir buvo sulaikyti įtariamieji.

Kariškiai nurodė, kad iki 2004 metų šioje stovykloje "Laskhar-e-Taiba" mokė savo kovotojus kautis su Indijos valdžia Delio administruojamoje Kašmyro dalyje. Pastaruoju metu su "Lashkar-e-Taiba" susijusi organizacija "Jamaat-ud-Dawa" šią stovyklą naudojo švietimo darbui ir labdarai.

Dėl 60 valandų trukusios islamistų apsiausties Mumbajuje, per kurią žuvo 172 žmonės, abiejų branduolinį ginklą turinčių Pietų Azijos šalių santykiai smarkiai pašlijo. Indija ir Pakistanas nuo nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos paskelbimo 1947 metais kariavo jau tris kartus.

Žinios apie šiuos suėmimus pasklido praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice paragino Pakistaną veikti greitai ir pareiškė, kad jo teritorijoje veikė atakas Mumbajuje organizavę "nevalstybiniai veikėjai".

"Manau, kad Pakistanas privalo veikti", - C.Rice sakė viename televizijos interviu.

Anksčiau sekmadienį Islamabadas atsisakė komentuoti pranešimą, jog šalies vyriausybė sutiko įvykdyti Jungtinių Valstijų ir Indijos reikalavimą per 48 valandas sulaikyti ir išduoti pakistaniečius, kurie yra įtariami prisidėję prie atakų Mumbajuje, taip pat sukurti veiksmų prieš "Lashkar-e-Taiba" planą.