Pasak Kandaharo provincijos gubernatoriaus Rahmatullaho Raufio, „keli“ sulaikyti talibai prisipažino įvykdę šį išpuolį. Gubernatorius atsisakė įvardinti, kiek tiksliai talibų prisipažino. Pasak pareigūno, talibų vadai už išpuolio įvykdymą sulaikytiesiems sumokėjo 2 tūkst. dolerių (apie 5,4 tūkst. litų).

Afganistano vidaus reikalų ministerijos pareigūnas Doudas Doudas sakė, kad išpuolį įvykdę asmenys yra kilę iš Pakistano, bet yra Afganistano piliečiai.

Lapkričio 12 d. užpuolikai iš rūgšties pilnų buteliukų apliejo tris į Kandaharo miesto mokyklą einančias mokinių ir mokytojų grupes. Kelios mergaitės, kurios patyrė sunkius veido nudegimus, buvo hospitalizuotos. Viena paauglė praėjus kelioms dienoms po išpuolio vis dar negalėjo atsimerkti. Šis išpuolis buvo pasmerktas visame pasaulyje.

Kiek anksčiau šį mėnesį prezidentas Hamidas Karzajus pareikalavo viešai nubausti šio išpuolio kaltininkus. Afganistano vyriausybė pavadino šį išpuolį „anti-islamišku“, o Jungtinės Tautos įvardino tai „bjauriu nusikaltimu“.

Kandaharas yra vieta, kur susikūrė Talibanas, ir vienas iš konservatyviausių Afganistano regionų, kuriame moterys retai nuklysta nuo savo namų. 1996-2001 m. Afganistane valdant griežtai islamo nuostatas traktuojančiam Talibanui, mergaitėms buvo draudžiama lankyti mokyklą. Tuomet moterys galėjo išeiti iš namų tik vilkėdamos kūną dengiančią burką ir lydimos vyriškos lyties šeimos atstovo.

Valdant Talibanui, mažiau nei 1 mln. Afganistano vaikų – pagrinde berniukai – lankė mokyklą. Šiandien maždaug 6 mln. vaikų, iš jų 2 mln. mergaičių, lanko mokyklą, bet konservatyvios šeimos ir toliau neleidžia mergaitėms lankyti mokyklos.