Lėtai slenkančios pūgos, kurios prasidėjo Nebraskoje ir slenka į rytus, tikriausiai bus rekordinės, kaip ir prognozavo meteorologai. Vašingtone iki 20 val. vietos laiku, kai pūga ėmė slinkti į šiaurę, iškrito 30 cm kritulių.

"Turime pranešimų, kad Baltimorėje - kai kuriuose šiaurės vakarų priemiesčiuose - ir Vašingtone iškrito 38-50 cm sniego ir kad šįvakar bus daugiau kritulių", - sekmadienį sakė meteorologas Bruce'as Terry (Briusas Teris).

Filadelfijoje ir Delavero slėnyje gali iškristi iki 90 cm sniego, o Niujorke ir Bostone - tikriausiai 30 centimetrų.

Oro bendrovės patarė žmonėms atidėti visas pirmadienį numatytas keliones į ir iš Niujorko. Sekmadienį buvo uždaryti Baltimorės ir Vašingtono tarptautinis oro uostas ir Vašingtono Reagano (Reigano) nacionalinis oro uostas. Gretimoje Virdžinijos valstijoje esančiame Dulleso (Daleso) tarptautiniame oro uoste veikė vienas tūpimo takas, tačiau dauguma skrydžių buvo atšaukti.

Septyniose valstijose, įskaitant Pensilvaniją, Delaverą, Merilendą ir Niū Džersį, paskelbta kritinė padėtis, vairuotojams nurodyta nevažinėti keliais.

Dėl pūgos prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) turėjo anksčiau grįžti į Baltuosius rūmus iš Kemp Deivido rezidencijos Merilendo kalnuose, kur ketino praleisti visą šventinį savaitgalį, sakė vienas Baltųjų rūmų padėjėjas.

G.W.Bushui teko atsisakyti pusvalandžio trukmės skrydžio sraigtasparniu ir pustrečios valandos važiuoti automobiliu kartu su visu kortežu, prieš kurį važiavo policijos automobiliai ir sniego valymo mašina.

Pirmadienį Jungtinėse Valstijose švenčiama Prezidento diena, kuria minimi George'o Washingtono (Džordžo Vašingtono) ir Abrahamo Lincolno (Abraomo Linkolno) gimtadieniai.