Kaip pranešė Irako naujienų agentūra INA, tai šalies prezidentas pareiškė aukščiausio rango Irako pareigūnų susitikime, kuriam jis pirmininkavo.

"Irake nėra masinio naikinimo ginklų - nei branduolinių, nei cheminių, nei biologinių", - pabrėžė Irako lyderis susitikime, kuriame taip pat dalyvavo antrasis pagal rangą šalies pareigūnas, S.Husseino vyriausiasis pavaduotojas Izzatas Ibrahimas (Izatas Ibrahimas) bei viceprezidentas Taha Yassinas Ramadanas (Taha Jasinas Ramadanas).

"Agresoriai negali puoselėti nė mažiausios vilties, kad jiems pavyks pasinaudoti tuo kaip pretekstu ir agresijos (prieš Iraką) pateisinimu JT Saugumo Taryboje", - sakė S.Husseinas, kurio žodžius citavo INA.

"Jei agresoriai vis dėlto surengs ataką, Irako žmonės ir ginkluotosios pajėgos kovos su jais...tokiomis priemonėmis, kurioms pritars mūsų draugai, tačiau kurios įvarys į neviltį mūsų priešus".

JT Monitoringo, patikros ir inspekcijų komisijos (UNMOVIC) vadovas Hansas Blixas (Hansas Bliksas) ir Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) generalinis direktorius Mohamedas ElBaradei (Mohamedas Elbaradėjus) penktadienį pateikė Saugumo Tarybai ataskaitą, po kurios bus sprendžiama, ar skirti daugiau laiko intensyvioms inspekcijoms Bagdade, ar paremti JAV ir Didžiosios Britanijos planus panaudoti prieš Iraką karinę jėgą.