Atskira "Reuters", televizijos C-SPAN ir "Zogby" nacionalinė apklausa rodo, jog B.Obamą palaiko 7 proc. daugiau galimų JAV rinkėjų nei J.McCainą, o nuo sekmadienio jo persvara padidėjo 1 procentiniu punktu. Šios telefoninės apklausos statistinė paklaida - 2,9 procentinio punkto.

Prieš antradienį įvyksiantį balsavimą B.Obama užsitikrino palankias pozicijas, o J.McCainas tebemėgina įveikti savo priešininką visose nacionalinėse apklausose ir palenkti į savo pusę kelias valstijas, kurios 2004 metais balsavo už dabartinį prezidentą George'ą W.Bushą (Džordžą V.Bušą).

Naujausios atskirose valstijose surengtos apklausos rodo, jog B.Obama 1 procentiniu punktu pirmauja Misūryje ir 2 punktais Floridoje, tačiau šių apklausų statistinė paklaida - 4,1 procentinio punkto. Ilinojaus senatorius taip pat išlaikė persvarą Ohajuje, Virdžinijoje ir Nevadoje, nors 2004 metais visos šios valstijos balsavo už respublikoną G.W.Bushą.

Šios penkios B.Obamą remiančios valstijos iš viso galėtų užtikrinti 76 balsus Rinkikų kolegijoje. Kartu su valstijomis, kurios 2004 metais balsavo už demokratą Johną Kerry (Džoną Kerį), B.Obama gali surinkti 328 rinkikų balsus, o kad laimėtų rinkimus, jam tereikia užsitikrinti 270 balsų.

B.Obama taip pat turi 11 procentinių punktų persvarą Pensilvanijoje. Nors 2004 metais ši valstija balsavo už J.Kerry, tačiau J.McCainas dėjo dideles viltis palenkti ją savo pusę.

J.McCainas 5 procentiniais punktais lenkia B.Obamą Indianoje ir 1 punktu Šiaurės Karolinoje. Abiejose šiose valstijose 2004 metais laimėjo G.W.Bushas.

"Obamos persvara labai stabili. Atrodo, kad antradienis jam bus didžioji diena, - sakė apklausų organizatorius Johnas Zogby. - Tik šios valstijos, išskyrus Pensilvaniją, yra palankios respublikonams. Panašu, kad jo padėtis nepasikeis".

27 rinkikų balsus turinčioje Floridoje, kuri tapo labiausiai trokštamu abiejų kandidatų laimikiu, B.Obamą palaiko 48 proc., o J.McCainą - 46 proc. galimų rinkėjų. Prieš savaitę šioje valstijoje abu kandidatai buvo vienodai populiarūs - už kiekvieną iš jų pasisakė po 47 proc. respondentų.