Penktadienį pagrindiniai Lenkijos laikraščiai remdamiesi Rusijos dienraštyje „Izvestija“ išspausdinta informacija, praneša, kad Lenkijos priešraketiniai kompleksai „Grom“ pateko į čečėnų teroristų rankas. Lenkijos valdžios atstovai teigia, kad tai - provokacija.

„Dzennik“ rašo, kad Lenkijos diplomatų manymu, netikėtas rusų „atradimas“ – tai neseniai įvykusio konflikto Gruzijoje pasekmė.

Lenkija pardavė Gruzijai 30 paleidimo įrenginių ir 100 raketų „Grom“, kuriuos Gruzija prarado per karą su Rusija. Jau nuo š.m. rugsėjo mėn. aišku, kad ši dingusi karinė įranga yra Rusijos armijos rankose. Pasak Lenkijos valdžios spaudos atstovų, buvo galima tikėtis, kad Rusijos pusė kada nors panaudos šį argumentą ir surengs provokaciją.

Lenkijos žiniasklaidoje cituojamas griežtas Lenkijos Užsienio reikalų ministerijos oficialus pranešimas, kuriame teigiama: „Mes turime pagrindo manyti, kad Čečėnijoje rasti Lenkijos priešraketiniai kompleksai yra iš š.m. rugpjūčio mėnesį įvykusios karinės operacijos Gruzijos teritorijoje metu Rusijos ar Osetijos pajėgų užgrobtų karinių sandėlių“.