S.Palin, kurią dauguma ekspertų kritikuoja už tai, jog ji neturi patirties tarptautinėje politikoje, priminė demokratų kandidato į viceprezidentus Josepho Bideno pareiškimą apie tai, jog laimėjus B. Obamai, pasaulyje bus specialiai „sugeneruota“ tarptautinė krizė, galbūt netgi su Rusijos pagalba, kad galima būtų patikrinti „jauną prezidentą demokratą“.

Pabrėžusi, kad J.Bidenas pareiškė, jog galimi „keturi ar penki“ tokios krizės scenarijai, tačiau neįvardijo jų, S. Palin pasiūlė „peržiūrėti B. Obamos užsienio politikos planus“, kad būtų galima nustatyti, kas gali nutikti, jei demokratų kandidatas atsidurs Baltuosiuose rūmuose.

Aliaskos gubernatorės manymu, pirmieji trys scenarijai yra B. Obamos pasirengimas pradėti tiesiogines derybas su Irano vadovais, jo planai leisti vykdyti antiteroristines operacijas Pakistano teritorijoje bei jo ketinimus išvesti JAV kariuomenę iš Irako, nors toks išvedimas, S. Palin manymu, būtų pernelyg ankstyvas. „Į Rusijos kariuomenės įsiveržimą į Gruziją B.Obama reagavo neryžtingai... – tokia reakcija paskatins V. Putiną kitam įsiveržimui į Ukrainą. Tai ketvirtasis krizės scenarijus“, – pareiškė S.Palin.