Politikas patyrė rimtų galvos bei krūtinės sužeidimų ir netrukus mirė.

J. Haideris buvo Austrijos pietinės Karintijos valstijos gubernatorius ir BZO partijos (Austrijos ateities sąjungos) pirmininkas. Jis yra buvęs konservatorių Laisvės partijos lyderis, kurio itin konservatyvus požiūris neretai sukeldavo neigiamą tarptautinę reakciją. J. Haideris yra pareiškęs neigiamą požiūrį į imigrantus, o kai kurie jo pasisakymai laikomi antisemitiškais. 1991-aisiais jis pagyrė nacistinės Vokietijos įdarbinimo politiką, dėl ko 2000 m. prisipažino suklydęs ir atsiprašė.

„Respublika neteko didžio politiko“, - teigė Laisvės partijos, kurios dalis narių įkūrė BZO partiją 2005-aisiais, vadovas Heinzas-Christianas Strache.

Į mirtį skriejo 142 km/h greičiu

Autoavarijoje žuvęs Austrijos politikas J. Haideris į mirtį skriejo 142 km/h greičiu. Jis leistiną greitį viršijo daugiau nei dvigubai, sekmadienį pareiškė Klagenfurto prokuratūros vadovas Gottfriedas Kranzas.

Kelio ruože, kur įvyko avarija, buvo leidžiama važiuoti 70 km/h greičiu, o už 100 metrų leistinas greitis buvo 50.

Techninė automobilio analizė parodė, kad H. Haiderio tarnybinis automobilis - trijų mėnesių "VW Phaeton" - buvo visiškai tvarkingas. "Taigi bet kokios kitokios spekuliacijos dėl nelaimės priežasčių yra niekinės", - sakė G. Kranzas.

58 metų J. Haideris naktį į šeštadienį vairuodamas tarnybinį automobilį į pietus nuo Klagenfurto nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į betoninę aptvarą.

J. Haideris buvo vienas prieštaringiausių Austrijos politikų.