Tai pranešė Rusijos transporto ministerijos Valstybinio gelbėjimo operacijų jūroje koordinavimo centras. Centro pareigūnai pažymėjo, kad "Rusijos motorlaivio žūties vietoje įgulos narių ieško dešimt Turkijos, Rusijos ir Lenkijos laivų".

Jie surado šešis gelbėjimosi plaustus iš septynių, kurie buvo motorlaivyje "Strelec", gelbėjimo darbams vadovauja Rusijos sausakrūvio "Altaj" kapitonas.

Valstybinio gelbėjimo operacijų jūroje koordinavimo centro budėtojo duomenimis, "surasta nuskendusio sausakrūvio priekinė dalis, tai rodo, kad laivas "Strelec" galėjo perlūžti pusiau".

Teigiama, kad sausakrūvis plaukė iš Turkijos Jarindžaro uosto į Rusijos Taganrogo uostą be krovinio.

Rusijos Juodosios jūros laivyne sudarytas štabas visoms laivo žūties aplinkybėms išsiaiškinti.

Ieškoti dingusių įgulos narių išskrido Rusijos lėktuvas An-26, nelaimės vietos link taip pat pasuko keli laivai, tarp jų - Rusijos sausakrūvis "Altaj".

Centro budėtojas pažymėjo, jog Bosforo įlankoje "siaučia audra, pučia stiprus šiaurės vėjas ir tai apsunkina paieškas".

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija patikslino, jog motorlaivis nuskendo 3 val. 50 min. Maskvos laiku pirmadienį už 150 mylių nuo Turkijos pakrantės. Nelaimės rajone yra septyni laivai - penki Rusijos, vienas Bulgarijos ir vienas Turkijos. Tačiau gelbėjimo darbus trukdo 5 balų stiprumo audra.