Penktadienį įvykusio sprogimo metu žuvo septyni Rusijos kariai, o dar septyni patyrė įvairaus sunkumo kūno sužalojimus. Penktadienį Gruzijos kaime Dici buvo sulaikyti du automobiliai „VAZ-2109“, kuriuose buvo keturi dokumentų neturėję civiliai, kaip manoma, Gruzijos piliečiai. Sulaikyti vyrai turėjo šaunamuosius ginklus ir dvi „F-1“ granatas.

„Šie automobiliai ir asmenys buvo nugabenti į Cchinvalį. Atliekant vieno automobilio kratą, suveikė sprogdinimo mechanizmas. Manoma, kad automobilyje buvo 20 kg. trotilo, žuvo septyni kariai,“ – naujienų agentūrai „ITAR-TASS“ teigė Rusijos taikos palaikymo konflikto zonoje vadovaujantis gen.mjr. Maratas Kulachmetovas.

Pietų Osetijos prezidentas Eduardas Kokoity dėl penktadienį įvykusio teroristinio akto apkaltino Gruzijos specialiąsias pajėgas. „Automobilis buvo pilnas sprogmenų. Tai tikslinis teroristinis išpuolis, kurį surengė Gruzijos specialiosios tarnybos. Šis braižas mums gerai žinomas,“- teigė P.Osetijos prezidentas.

Pietų Osetijos Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, anksčiau apleistame Dici kaime buvo apsistojęs Gruzijos specialiųjų pajėgų būrys. Nepaisant to, kad dėl karinių veiksmų kaimas buvo visiškai suniokotas, P.Osetijos Vidaus reikalų ministerijos teigimu, jame kartas nuo karto vis dar pasirodo Gruzijos „diversantai“.