Kalbėdamas Londone po susitikimo su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Gordonu Brownu JAV kariuomenės centrinės vadavietės vadas sakė, jog Pakistanas turi nedelsdamas spręsti maištininkų problemą. Pasak generolo, JAV padės Pakistanui kovoje su separatistais.

JAV pajėgos Afganistane atliko kelias pasienio operacijas, kurios buvo nukreiptos prieš maištininkus, įsikūrusius kaimyniniame Šiaurės Vakarų Pakistane. Pakistano valdžia teigia, kad per tokius incidentus žūsta daug civilių. Neseniai Pakistano kariai pradėjo atakas prieš Amerikos sraigtasparnius, kurie bandė kirsti sieną ir patekti į šalį.

Davidas Petraeusas neseniai buvo paskirtas JAV kariuomenės centrinės vadavietės vadu.

"Pakistanas tikrai turėtų susirūpinti. Islamabadas jau praranda savo valdžią bei autoritetą, kurie laipsniškai pereina į islamistų maištininkų rankas", - sakė Davidas Petraeusas.

"Girdėjote, ką kalbėjo išrinktas Pakistano prezidentas Asifas Ali Zardaris. Girdėjote kariuomenės vadų bei kitų aukštų pareigūnų nuomonę apie maištininkų keliamą pavojų Pakistano valstybei. Tai pagrindinė problema, kurią būtina spręsti", - sakė Asifas Ali Zardaris.