Danijos kariai yra "pasirengę būti dislokuoti labai greitai", tačiau jų dalyvavimą karinėse operacijose lems tai, ar karinei intervencijai Irake pritars Jungtinės Tautos (JT) ir Danijos parlamentas.

Šis P.S.Moellerio pareiškimas buvo paskelbtas po parlamento Užsienio reikalų komiteto susirinkimo, kuriame deputatams buvo pranešta apie šį vyriausybės sprendimą.

Premjero teigimu, Skandinavijos šalies parama Jungtinėms Valstijoms yra "aiškus signalas (Irako prezidentui) Saddamui Husseinui (Sadamui Huseinui), kad tarptautinės bendruomenės grasinimai yra rimti šiam nesilaikant JT rezoliucijų".

Atsiųsti karių į Persijos įlankos regioną šią savaitę Kopenhagos paprašė Jungtinės Valstijos. Tačiau NATO narė Danija nesutiko siųsti naikintuvų bei krovinius aptarnaujančio personalo, kaip to prašė Vašingtonas, teigiant, kad šalies pajėgos jau yra daug įsipareigojusios Afganistane ir Bosnijoje, teigė P.S.Moelleris.

Dvi iš penkių šalies opozicinių partijų karių siuntimui prieštarauja, kitos trys yra skeptiškai nusiteikusios šiuo klausimu.