Tokio požiūrio musulmonai laikosi Indonezijoje, Pakistane, Tanzanijoje, Libane, Egipte, Jordanijoje ir Nigerijoje.

Daug respondentų keliose musulmoniškose šalyse taip pat nurodė, kad jų šalyje vyksta kova tarp tų, kurie nori modernizuoti visuomenę ir tų, kurie trokšta išlaikyti fundamentalistinius islamo principus.

Dėl požiūrio į žydus, Britanija buvo vienintelė Europos valstybė, kurioje nepastebėtas antisemitinio požiūrio išaugimas. Mažiau nei 1 iš 10 britų buvo nusistatęs prieš žydus. Panašūs skaičiai ir Amerikoje.

Trečiadienį paskelbti 2008 m. rezultatai atskleidžia, kad pusė ar daugiau respondentų Ispanijoje ir Vokietijoje neigiamai vertino musulmonus: Vokietijoje 50 proc. (2004 m. buvo 46 proc.) ir 52 proc. Ispanijoje (2005 m. tokių buvo 37 proc., 2006 m. – 6 proc.).

2004 m. kovo 11 d. Madride teroristai susprogdino keleivinį traukinį, nužudydami 191 žmogų. Tai didžiausias teroristinis išpuolis šiuolaikinėje Europoje.

JAV ir Britanijoje buvo mažiausiai neigiamai musulmonus vertinančių respondentų: Britanijoje tokių buvo 23 proc. (2004 m. buvo 18 proc.), JAV - irgi 23 proc. (2004 m. buvo 31 proc.)

Tyrimas parodė, kad daugiau neigiamai prieš žydus ir musulmonus nusiteikusių yra tarp vyresnių ir mažiau išsilavinusių asmenų. Stipriausiai ši tendencija buvo išreikšta Prancūzijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje, tai yra tose Vakarų Europos valstybėse, kur toks požiūris dažniausias.

Taip pat pastebėta, kad antisemitiškai nusiteikę respondentai dažniausiai neigiamai vertino ir musulmonus.