Tačiau jis patikino, jog stengsis užmegzti „gerus santykius" su Rusija, jei laimės lapkričio mėnesį įvyksiančius Amerikos prezidento rinkimus.

Kaip pažymėjo J. McCainas, „tapęs prezidentu, aš stengsiuosi užmegzti gerus santykius su Rusija, kad nereikėtų būgštauti, jog vėl prasidės šaltasis karas".

„Bet mes negalime ignoruoti agresijos ir tarptautinės teisės pažeidimų, kurie kelia grėsmę tarptautinei taikai ir stabilumui, taip pat amerikiečių tautos saugumui", - pridūrė senatorius.

J. McCainas Rusiją kritikavo tarptautinei politikai skirtoje savo kalbos dalyje. Daugiausia dėmesio jis skyrė vidaus politikos problemoms.

Respublikonų partijos kandidatas neabejoja savo pergale lapkritį įvyksiančiuose rinkimuose. Jis pažadėjo, jog, jam atėjus į Baltuosius Rūmus, vyriausybės darbas radikaliai pasikeis.

„Galite nė kiek neabejoti: mes laimėsime rinkimus. Aš jūsų nenuvilsiu", - teigė J. McCainas, sukeldamas audringas suvažiavimo delegatų ir svečių ovacijas.

„Bus permainų, - sakė Arizonos valstijai atstovaujantis senatorius. - Mes pakeisime Vašingtoną, jūs galite to tikėtis". Kandidatas paaiškino pirmiausia turįs omenyje įsisenėjusių ekonomikos ir vidaus politikos problemų sprendimą.

J. McCaino įsitikinimu, Respublikonų partija pergalės atveju atgaus tautos pasitikėjimą ir grįš prie savo esminių vertybių. Jis patikino dėsiąs visas pastangas finansinei drausmei vyriausybėje stiprinti, mokesčiams mažinti, patikimai šalies gynybai užtikrinti, Amerikos prekių ir paslaugų realizavimo rinkai užsienyje plėsti, naujoms darbo vietoms sudaryti.

„Visa tai yra mūsų būsimo klestėjimo laidas", - konstatavo kandidatas į JAV prezidentus.

Bet, pabrėžė jis, didžiausias dėmesys bus skiriamas Jungtinių Valstijų energetinės nepriklausomybės užtikrinimo problemai. „Tai bus didžiausias Vašingtono administracijos nacionalinis projektas pastaraisiais dešimtmečiais", - sakė senatorius.

Jis patvirtino ketinąs tučtuojau atšaukti naftos ir dujų gavybos žemyniniame šelfe draudimą, kurį JAV Kongresas įvedė 1981 metais, jei ateis į Baltuosius Rūmus. Be to, naujoji respublikonų administracija skatintų statyti naujas atomines elektrines, aktyviau įsisavinti atsinaujinančius energijos šaltinius.

J. McCainas atkreipė auditorijos dėmesį į tai, kad jis turi didelę darbo tarptautinės politikos bei saugumo sferose patirtį, ir suabejojo savo varžovo - Demokratų partijos kandidato į prezidentus, senatoriaus iš Ilinojaus valstijos Baracko Obamos kompetentingumu šiais klausimais.

Jis taip pat priminė sunkumus, kuriuos jam teko patirti Vietname 1967-1973 metais kaip karo belaisviui. Karo lakūno J. McCaino lėktuvas buvo numuštas virš Hanojaus per jo 23-iąjį kovinį skrydį. Kandidato nuomone, šios biografijos detalės atspindi ir jo ryžtą ginti tėvynės interesus. "Tai patvirtina mano randai. B. Obama jų neturi", - pabrėžė respublikonų kandidatas į prezidentus.