Iš kelių Šveicarijos regionų atvykę policininkai užtikrina tvarką visame kurorte bei 70 kilometrų ilgio slėnyje, vedančiame į Davosą.

Buvo parengti sunkvežimiai su vandens patrankomis, šalutinėse gatvėse pastatyti džipai su ant jų sumontuotomis mobiliomis užtvaromis, o naktį apie konferencijų salę, kurioje susirinko pasaulio verslo ir politikos lyderiai, buvo įrengtos papildomos užtvaros.

Tačiau dalis protestuotojų rinkosi Lankvarto mieste, anapus slėnio prie Davoso, nes jie atsisakė būti tikrinami einant pro specialius policijos postus prie Fideriso kaimo.

AFP korespondentas pranešė matęs kelis šimtus protestuotojų aikštėje netoli Landkarto geležinkelio stoties, kur jie skandavo ir laikė plakatus su užrašais "Lauk PEF".

Šveicarijos Socialdemokratų partijos vadovė Christiane Brunner (Kristiana Briuner) ir protestuotojų lyderių grupė vyko į Fiderisą prašyti atšaukti šalia kaimo esančiuose postuose vykdomus tikrinimus.

Maždaug 20 demonstrantų nuo punkto teko pasukti atgal, kai jie nesutiko būti tikrinami, pranešė Šveicarijos naujienų agentūra ATS.