„Aš suvokiu, kad turiu žinių ir patirties priimti teisingus sprendimus. Senatorius Barackas Obama to neturi“, - teigė respublikonų kandidatas į prezidentus.

J. McCainas, kuris buvo karinio jūrų laivyno naikintuvo pilotas ir penkerius metus praleido karo kalėjime Vietname, teigė, kad B. Obama „nežino, kaip sukasi pasaulis ir kaip veikia kariuomenė“.

Karo Irake rėmėjas Arizonos senatorius užsipuolė B. Obamos vertinimą ir nepritarimą karui Irake. Jis buvo paprašytas atremti B. Obamos kaltinimus, kad dėmesys karui Irake, o ne „Al Qaeda“ grupuotės eliminavimui leido O. bin Ladenui pasitraukti į Afganistaną.

„Al Qaeda“ yra kaltinama 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuoliais JAV, kuomet Niujorke, Vašingtone ir Pensilvanijoje žuvo beveik 3 tūkst. žmonių.

Arizonos valstijai atstovaujantis senatorius Johnas McCainas trečiadienį buvo oficialiai patvirtintas Respublikonų partijos kandidatu į JAV prezidentus. Atitinkamą sprendimą priėmė Minesotos valstijos Sent Polo mieste vykstančio nacionalinio respublikonų suvažiavimo delegatai.