Šiose diskusijose turi dalyvauti JAV generalinis prokuroras Johnas Ashcroftas, Irako kaimynė Turkija ir turtingas naftos išteklių Kazachstanas, naftos kartelio OPEC vadovas, Saudo Arabijos naftos milžinės "Aramco" bei Rusijos naftos bendrovių "Jukos" ir "Tiumen" vadovai.

Be to, Pietų Korėjos išrinktojo prezidento specialusis pasiuntinys Chung Dong-Yungas turi informuoti šį pasaulio politinių bei verslo lyderių susitikimą apie naujausius žingsnius, siekiant užbaigti tarp JAV ir Šiaurės Korėjos kilusią krizę dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos.

Ketvirtadienį Turkija ir penkios kitos Iraką supančios musulmoniškos šalys paskelbė deklaraciją, kuri ragino Bagdado režimą visapusiškiau bendradarbiauti su JT ginkluotės inspektoriais, taip pat imtis žingsnių įkvėpti kaimyninių šalių pasitikėjimą, siekiant išvengti JAV vadovaujamos karo operacijos grėsmės.

Penktadienį Davose už uždarų durų vyks diskusijos apie "sąryšį tarp naftos ir konfliktų", Irako krizės poveikį naftos kainoms ir galimus Vakarų žingsnius santykiams su islamo pasauliu stabilizuoti.

Taip pat planuojamos diskusijos apie ryšius su Jungtinėmis Valstijomis, kuriose dalyvaus Rusijos naftos milžinės ir Didžiosios Britanijos naftos bendrovė.

Taip pat numatomos sesijos apie Kazachstano naftos eksporto perspektyvas. Vedama lobistinė veikla, kad ši šalis galėtų siųsti naftos žaliavą su JAV pagalba projektuojamu naftotiekiu nuo Azerbaidžano iki Turkijos.

Be to, bus aptartos Afganistano perspektyvos, per kurį ketinama nutiesti tarptautiniu mastu finansuojamą tranzitinį vamzdyną iš Centrinės Azijos.

Kitų penktadienį Davose įvyksiančių susitikimų metu bus aptartos ekonomikos stagnaciją išgyvenančių Jungtinių Valstijų bei Japonijos, ES plėtros ir klestinčios Kinijos perspektyvos, taip pat Afrikos kontinentas, kuris didžia dalimi tebėra atsietas nuo pasaulinės prekybos sistemos.