Civilinės aviacijos saugumo agentūra pranešė, jog peržiūra inicijuota po to, kai lėktuvas „Boeing 767“, kuriuo skrido 200 keleivių, buvo priverstas grįžti į Sidnėjaus oro uostą iškart po pakilimo, nes oro erdvės prižiūrėtojai pastebėjo iš vieno sparno besisunkiantį skystį.

„Neturime įrodymų, kad galėtume teigti, jog „Qantas“ veikloje yra problemų, tačiau manau, jog būtų išmintinga su nauja specialistų komanda peržvelgti „Qantas“ operacijų vykdymo eigą“, - teigė Civilinės aviacijos saugumo agentūros atstovas spaudai.

Liepos 25-ąją sprogimas šios oro bendrovės lėktuve „Boeing 747“ sąlygojo lėktuvo korpuse atsiradusią skylę ir staigų slėgio sumažėjimą. Nepaisant visų gedimų, tąsyk lėktuvas sėkmingai nusileido Maniloje.

Praėjusį antradienį vietinio skrydžio metu šios oro bendrovės lėktuvas privalėjo grįžti į Adelaidę, kadangi neužsidarė vienos iš lėktuvo durų.

Bendrovės „Qantas“ vyriausiais inžinierius Davidas Coxas sveikino tokį agentūros sprendimą ir teigė, jog oro bendrovės priežiūros ir saugumo reikalavimai ir operacijos "išlieka aukščiausiame lygyje".

„Mes neturime problemų dėl būsimos peržiūros, o agentūra teigia, jog neturi įrodymų, kad „Qantas“ saugumo standartai smuko“, - teigė jis pranešime spaudai.