Šešiems Irano branduolinę problemą siekiantiems padėti išspręsti tarptautiniams derybininkams atstovaujančio C.Solanos ir S. Džalilio susitikimo metu taip pat dalyvavo ir “šešetuko” (Rusijos, JAV, Kinijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos) politiniai direktoriai.

Derybose su Iranu JAV atstovo valstybės sekretorės pavaduotojas Viljamas Bernsas – tai aukščiausias JAV pareigūnas, dalyvaujantis JAV-Irano darbiniuose pokalbiuose nuo diplomatinių santykių nutraukimo 1979 metais.

“Šiandienines derybas Ženevoje mes vertiname kaip pozityvias ir konstruktyvias. Šiandieninis susitikimas galbūt gali būti pratęstas kitais, kad prie derybų stalo būtų išsakytos visų šalių nuomonės ir mes galėtume priimti sprendimą,” – teigė Irano užsienio reikalų ministras M. Mottakis.

Susitikimo metu šalys vertino Irano atsakymus į kiek anksčiau “šešetuko” pateiktus pasiūlymus, o taip pat svarstė tolesnių veiksmų planą ir tolesnių derybų tarp šalių organizavimą.

Birželio 14 d. Iranui buvo perduoti pasiūlymai dėl branduolinės problemos sprendimo.

“Šešetukas” ragino Teheraną sustabdyti urano sodrinimo darbus, už tai žadėdamas tarptautinių ekonominių privilegijų ir dalyvavimą įvairiuose tarptautinio bendradarbiavimo projektuose. Iranas leido suprasti, kad, nepaisant noro derėtis dėl jo branduolinės programos, jis neketina stabdyti urano sodrinimo darbų.