57 metų A.Giuffre, kuris buvo suimtas balandžio mėnesį ir tapo valstybės ginamu liudytoju, sakė, kad mafijos bosai apsilankė netoli Milano esančioje S.Berlusconi viloje, neva susitikti su vienu ten dirbusiu žmogumi.

"Kai Arkorės viloje buvo pasamdytas Vittorio Mangano, mafijos bosas Stefano Bontade ir jam artimi žmonės, naudodamiesi tuo pretekstu, kad vyksta pas Mangano, susitiko su Berlusconi", - sakė A.Giuffre.

Dėl šių pareiškimų labai nepatogioje padėtyje atsidūrė S.Berlusconi valdančioji partija "Pirmyn, Italija" (Forza Italia). A.Giuffre liudija partijos senatoriaus Marcello Dell'Utri, kuris, kaip įtariama, palaikė ryšius su nusikaltėlių organizacija, teisme.

Palermo teismui A.Giuffre sakė, kad nors premjeras tai ir neigia, priimant V.Mangano dirbti vilos arklidėse apie jo priklausymą mafijai buvo žinoma.

"Berlusconi bijojo pagrobimų, todėl Dell'Utri supažindino jį su Mangano", - tvirtino A.Giuffre, kuris yra aukščiausio rango mafijos narys, bendradarbiaujantis su teisėsauga.

Lapkričio mėnesį jis liudijo, kad du mafijos bosai ir vienas italų verslininkas buvo tarpininkai taip S.Berlusconi ir nusikaltėlių organizacijos.

M.Dell'Utri, kuris kaltinamas tuo, jog sąmoningai investavo mafijos pinigus į S.Berlusconi holdingo kompaniją "Fininvest", buvo "labai artimas "Cosa Nostra", teigė A.Giuffre.

Anksčiau A.Giuffre buvo artimas mafijos lyderio Bernardo Provenzano, kuris slapstosi daugiau kaip 30 metų, padėjėjas.