2000 metais R.Abramovičiui pradėjus dirbti šiame poste, oligarcho sumokėti mokesčiai padidino regioninį biudžetą 50 proc. Nuo tada šis regionas jo dėka gavo maždaug 500 milijonų svarų (2163 milijonus litų).

Dabartinis nuošalaus Rusijos regiono parlamento vadovas siūlosi pasitraukti iš pareigų dėl prastos sveikatos ir leisti R. Abramovičiui, kuris yra vienas iš 15 turtingiausių pasaulio žmonių, perimti šias pareigas.

„Jūs su savo komanda įrodėte, kad galite išspręsti mums kylančias problemas,“ – regioninės administracijos interneto svetainėje pateiktame laiške cituojamas Čiukčių apygardos parlamento pirmininkas Vasilijus Nazarenko.

„Todėl atsižvelgiant į balsavusiųjų požiūrį, mes prašome jūsų sutikti būti deputatu parlamente ir po rinkimų tapti Čiukčių autonominės apygardos parlamento primininku.“

Čiukotkoje dydžiu beveik prilygstančiai Turkijai,gyvena apie 50 000 žmonių, o pagrindinis pajamų šaltinis – šiaurės elnių veisimas.

Leidimas R.Abramovičiu atsistatydinti po to, kai jis daugiau nei septynerius metus buvo atsakingas už izoliuotą Arkties Čiukčių regioną, vertinamas kaip ženklas, kad Kremlius "atleido" jam.

41-erių metų magnatas jau senai norėjo palikti šį postą, tačiau 2006 m. buvęs prezidentas Vladimiras Putinas atmetė jo atsistatydinimo raštą.