Gyvenamajame name Vud Grine, šiaurės Londone, sekmadienį buvo aptiktas nedidelis cheminių medžiagų kiekis bei įvairios įrangos. Čia pat buvo sulaikytas ir vienas iš šešių vyriškių, teigė Skotland Jardas.

"Vud Grine rastos medžiagos tyrimas parodė, jog joje yra ricino nuodų", - teigė pareigūnai.

Vieno miegamojo kambario bute kratą atlikę kovos su terorizmu pareigūnai vilkėjo apsauginius kostiumus. Pareigūnai neatmeta galimybės, kad bute buvo laikomas didesnis šios medžiagos kiekis, kuris prieš kratą buvo išgabentas.

Per policijos reidą šiaurės ir rytų Londone sulaikyta moteris vėliau buvo paleista.

Ricinas yra nuodinga medžiaga, kurios nurijus ar įkvėpus gali ištikti mirtis. Pirmą kartą į jį atkreiptas dėmesys 1978 metais, kai Londone buvo nužudytas Bulgarijos disidentas Georgijus Makarovas, į kurį iš skėčio buvo paleista šia nuodinga medžiaga užnuodyta kulka.

Kol kas priešnuodžių prieš riciną, kurį, pasak specialistų, lengva pagaminti ir saugoti, nėra. Nedidelis šios medžiagos kiekis patekęs į organizmą kelios dienos prieš mirtį gali sukelti gripą primenančius simptomus.

Žinoma, jog šia medžiaga jau yra apsirūpinusios ekstremistinės grupuotės ir vyriausybės.

Irakas buvo įtraukęs riciną į savo bakteriologinių ginklų programą. Be to, manoma, kad bandymus su šia medžiaga yra atlikusi mažiausiai viena su teroristų tinklu "al Qaeda" susijusi grupuotė.