JAV didžiausiame mieste Niujorke šimtai tūkstančių žmonių susirinko į Taimso aikštę pažiūrėti, kaip kris žemyn garsusis krištolinis rutulys. Jokių incidentų per šį renginį užregistruota nebuvo. Niujorko meras Michaelas Bloombergas ir aktorius Christopheris Reeve su žmona Dana dalyvavo šiame įspūdingame renginyje.

M.Bloombergas niujorkiečius ir turistus užtikrino, kad per Naujųjų metų naktį Taimso aikštėje, kuri dažnai vadinama pasaulio kryžkele, jiems nereikėtų jaudintis dėl savo saugumo.

"Nėra jokių rimtų ženklų, kad kuri nors teroristinė organizacija rengtų kokį nors išpuolį Niujorke", - pareiškė jis per NVC-TV televiziją.

Tuo tarpu pranešama, kad Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai "medžioja" penkis asmenis, kurie neva nelegaliai atvyko į JAV ir yra ieškomi apklausai dėl rugsėjo 11-osios teroro aktų.

Per Naujųjų metų iškilmes visi niujorkiečiai ir svečiai, norėję patekti į Taimso aikštę, turėjo praeiti pro metalo detektorius. Saugumą aikštėje užtikrino keli tūkstančiai policijos pareigūnų, iš aikštės buvo išgabentos pašto dėžutės ir šiukšliadėžės, o kanalizacijos šulinių dangčiai buvo privirinti.

Ypatingų saugumo priemonių taip pat buvo imtasi ir kitų valstybių sostinėse - Londone, Džakartoje, Sidnėjuje, Paryžiuje, Maskvoje.