Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už tėvo ir jo dviejų sūnų nužudymą šiame neramumų draskomame Himalajų rajone, kur daugiau nei dešimtmetį musulmonų separatistai kovoja prieš Indijos valdžią.

"Badgamo rajone neoti Gopalpuros automatais ginkluoti užpuolikai įsiveržė į musulmonų šeimos namus, pradėjo šaudyti ir nušovė tris žmones", - agentūrai "Reuters" telefonu sakė vietos pareigūnas, komentuodamas trečiadienio įvykį.

Badgamas yra už 35 kilometrų į pietvakarius nuo valstijos vasaros sostinės Šrinagaro.

Gynybos pareigūnai taip pat pranešė, kad per kitą ketvirtadienio rytą įvykusį incidentą karieiviai nukovė keturis separatistus, bandžiusius pereiti sieną iš kaimyninio Pakistano, kurį Indija kaltina neramumų kurstymu.

Pasak gynybos pareigūno, ketvirtadienį nušauti sienos pažeidėjai į Indijos Kašmyro Punčo rajoną prasiskverbė maždaug už 225 kilometrų nuo Džamu.

Indija jau 13 metų bando numalšinti kruviną sukilimą prieš jos valdžią Džamu ir Kašmyro valstijoje, vienintelėje, kur daugumą gyventojų sudaro musulmonai. Delis kaltina Pakistaną ekstremistų rėmimu, tačiau Islamabadas tokius kaltinimus neigia.