"Patrickas Bourratas mirė šįryt 2 val. vietos laiku", - naujienų agentūrai AFP sakė ambasados atstovas.

"Be kitų sužalojimų, buvo atmušta jo blužnis, o vienas inkstas, nors dar funkcionavo, buvo perplėštas pusiau", - teigė jis.

Pasak atstovo, JAV kariuomenės tankas "Abrams" P.Bourratą partrenkė šeštadienio rytą, kai žurnalistas mėgino išgelbėti drauge dirbusio operatoriaus gyvybę.

Šeštadienį smulkesnių šio nelaimingo atsitikimo detalių taip ir nebuvo pateikta, tačiau, pasak ambasados darbuotojo, P.Bourratas greičiausiai iššoko priešais artėjantį tanką, kuris būtų užvažiavęs ant TV1 operatoriaus.

"Jis buvo be galo drąsus, nes norėjo apsaugoti operatorių", - teigė atstovas.

Po nelaimės 48-erių P.Bourratą medikai skubiai išgabeno į Kuveito ginkluotųjų pajėgų ligoninę, kur jam buvo diagnozuoti keturių šonkaulių lūžiai.

Prancūzijos televizijos žiūrovams P.Bourratas buvo gerai žinomas. Jis dirbo korespondentu Jeruzalėje ir Maskvoje, nušviesdavo visame pasaulyje vykstančius konfliktus, pradedant įvykiais Rytų Timore ir Kosove, ir baigiant Čečėnija bei Libanu.

1991 metais vykusio Persijos įlankos karo metu kurį laiką žurnalistas buvo uždarytas Pietų Irako Basros kalėjime.

P.Bourratas buvo vienas iš dvidešimties prancūzų žurnalistų, kurie neseniai Pietų Prancūzijoje surengtoje karo korespondentų stovykloje išklausė penkių dienų kursą apie karinius mokymus.