Kuveite yra nuolat dislokuotos JAV karinės pajėgos, todėl pareigūnai tvirtina, kad pratybos neturi nieko bendra su galimais karo veiksmais Irake - šiauriniame Kuveito kaimyne.

"Tai ne karinės pratybos. Tai šaudymo mokymai, planuoti dar gegužę ar birželį", - teigė vieno iš pratybose dalyvaujančio JAV bataliono vadas, pulkininkas Mike'as Presnellis.

Tačiau regione telkiant vis didesnes JAV pajėgas, o Vašingtonui griežtinant retoriką Irako prezidento Saddamo Husseino atžvilgiu, pratybos susilaukė didelio žiniasklaidos dėmesio.

Stebėti jų buvo pakviesti daugiau kaip 20 žurnalistų. Tarp jų atvykęs Prancūzijos televizijos kanalo TF1 reporteris Patrickas Bourratas šeštadienį žuvo nelaimingo atsitikimo metu ir tapo pirmąja dar neprasidėjusio karo auka.

P.Bouratą Kuveito dykumoje ties pasieniu su Iraku patrenkė ir mirtinai sužalojo mokymuose dalyvavęs Jungtinių Valstijų tankas "Abrams".

JAV pareigūnų teigimu, šiuo metu Kuveite dislokuota maždaug 15 tūkst. karių, o visame Persijos įlankos regione - maždaug 60 tūkstančių.

Į Kuveitą buvo nugabenta ir stambi karinio transporto siunta - daugiau kaip dvi dešimtys sraigtasparnių "Apache", tankų bei šarvuočių, galinčių suformuoti mažiausiai du kovinius dalinius.