Kandidatūrų svarstymas netruko nė pusvalandžio. Prezidentas patvirtino premjero pasiūlytą dviem trečdaliais atnaujintą ministrų kabinetą. Pirmaisiais pavaduotojais V.Putinas pasirinko buvusį vyriausybės vadovą Viktorą Zubkovą ir buvusį savo padėjėją ekonominiais ir administracinės reformos klausimais Igorį Šuvalovą.

Paprastais vicepremjerais tapo „Rusijos geležinkelių“ direktorių tarybos pirmininkas ir pagrindinis Sočio olimpinių žaidynių organizatorius Aleksandras Žukovas, buvęs pirmasis vicepremjeras Sergejus Ivanovas, ministro postą išsaugojęs Aleksejus Kudrinas, buvęs V.Putino padėjėjas ir prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Igoris Sečinas ir nuolatinis Saugumo tarybos narys, buvęs prezidento administracijos vadovas Sergejus Sobianinas.

Įvardijo tikslus ir problemas

Pasak V.Putino, daugiausia svarbių įgaliojimų teko I.Šuvalovui. Jis bus atsakingas už užsienio ekonominę veiklą, derybas dėl Rusijos stojimo į Pasaulio prekybos organizaciją, antimonopolinę kontrolę ir natūralių monopolijų apmokestinimą, smulkiojo verslo plėtrą bei valstybės nuosavybės valdymą.

Prezidentas ir jo pirmtakas per susitikimą kaip pagrindinį tikslą nurodė kovą su infliacija, kuri darosi nekontroliuojama, ir žadėjo reformas mokesčių ir pensijų srityje.

Pokyčiai saugumo tarnyboje

Be vyriausybės, vakar buvo paskirstyti aukšti postai ir kitose valdžios struktūrose. Buvęs vyriausybės administracijos vadovas Sergejus Naryškinas užėmė tokias pat pareigas prezidentūroje.

Pagrindiniu Kremliaus represijų įrankiu laikomai Federalinio saugumo tarnybai nuo šiol vadovaus buvęs šio organo ekonominio saugumo vyriausiosios valdybos direktorius Aleksandras Bortnikovas. Jo pirmtakas Nikolajus Patruševas užėmė kelis mėnesius laisvą išbuvusį Saugumo komiteto sekretoriaus postą.

V.Putino ministrų kabinetas

Portfelius išsaugojo vidaus reikalų ministras Rašidas Nurgalijevas, pilietinės gynybos, nepaprastųjų situacijų ir stichinių nelaimių likvidavimo ministras Sergejus Šoigu, užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas, sveikatos ir socialinės plėtros ministrė Tatjana Golikova, švietimo ministras Andrejus Fursenka, gamtos išteklių ministras Jurijus Trutnevas, regioninės plėtros ministras Dmitrijus Kozakas, žemės ūkio ministras Aleksejus Gordejevas, transporto ministras Igoris Levitinas ir ekonominės plėtros ministrė Elvira Nabiulina.

Pramonės ir prekybos ministras – Viktoras Christenka, prieš tai vadovavęs reorganizuotai Pramonės ir energetikos ministerijai.

Ryšių ir masinių komunikacijų ministras – Igoris Ščegolevas, buvęs vyriausybės informacijos valdybos direktorius ir prezidento protokolo vadovas.

Sporto, turizmo ir jaunimo politikos ministras – Vitalijus Mutko, Rusijos futbolo sąjungos pirmininkas.

Energetikos ministras – Sergejus Šmatko, valstybinės korporacijos „Atomstrojeksport“ vadovas.

Teisingumo ministras – Aleksandras Konovalovas, buvęs prezidento įgaliotinis Pavolgio federalinėje apygardoje.

Kultūros ministras – Aleksandras Avdejevas, buvęs Rusijos ambasadorius Prancūzijoje.