Sudano prezidentas Omaras al-Beshiras per televiziją transliuotoje kalboje pabrėžė, kad Sudanas „pasilieka sau teisę surengti atsaką į šį išpuolį“.

Šeštadienį šimtai sukilėlių bandė šturmuoti Khartoum priemiestyje esantį Omdurman miestą, tačiau Sudano saugumo pajėgos sėkmingai atlaikė puolimą ir išvijo sukilėlius iš miesto.

Kiek anksčiau Sudanas apkaltino Čado vyriausybę remiant Teisingumo ir lygybės judėjimą – Darfuro sukilėlių grupę, siekiančią nuversti Sudano vyriausybę.

Tuo tarpu Čadas kaltina Sudaną parėmus vasarį perversmą Čade siekusius įvykdyti sukilėlius.

Kovą Čado ir Sudano vadovai, siekdami nutraukti ties abiejų šalių siena vykstančius susirėmimus, pasirašė nepuolimo sutartį.

Sekmadienį Khartoume vis dar galiojo komendanto valanda. Vietinės televizijos naujienų programose pranešama, kad sukilėlių vadas Khalilas Ibrahimas per išpuolį buvo sužeistas ir šiuo metu slapstosi kažkur Omdurmane.

Pasak susirėmimo liudininkų, susirėmimas tarp sukilėlių ir Sudano saugumo pajėgų prasidėjo miesto turguje. Susirėmimo metu buvo sunaikinta miesto policijos nuovada bei elektros kompanija.

Šeštadienį JAV valstybės departamentas išplatino pranešimą, kuriuo pasmerkė sukilėlius ir paragino abi šalis nedelsiant nutraukti karinius veiksmus.

„Šie veiksmai kenkia šiuo metu vykstantiems tarptautinės bendruomenės bandymams išspręsti konfliktus Sudane“, – teigė JAV valstybės departamento atstovas spaudai Seanas McCormackas.

Taip pat atstovas spaudai pabrėžė, kad JAV „perspėja abi kovojančias šalis nesiimti keršto etniniu ir gentiniu pagrindu“.