Minėtą krematoriumą naudoja Doverio oro pajėgų bazės Delavare morgas, kuriame laikomi į JAV grąžinti Irake, Afganistane ir kitose užjūrio valstybėse žuvusių karių palaikai, pranešė pareigūnai.

Laiške, kuriame J. McCainas penktadienį kreipiasi į Gynybos sekretorių Robertą Gatesą, teigiama, kad kariuomenė pranešė Senato ginkluotųjų pajėgų komitetui, jog vieno kario palaikai buvo sudeginti gyvūnų krematoriume. Kario palaikus numatyta palaidoti gegužės 20 d. Arlingtone.

„Nėra svarbesnės misijos, nei pagarbus mūsų kritusių didvyrių grąžinimas šeimoms“, – sakė Pentagono spaudos sekretorius Geoffas Morrellas.

Laiške J. McCainas, kuris yra Vietnamo karo veteranas ir vyriausiasis Senato komiteto respublikonų atstovas, rašo, kad šis pranešimas kelia nerimą, nes su kariais, kurie paaukojo savo gyvybes, turi būti elgiamasi pagarbiai.

Pentagono pareigūnai pasakė, kad šis reikalas iškilo aikštėn, kai Pentagone dirbantis karys, kurio draugas žuvo mūšyje, apsilankė krematoriume ir išreiškė susirūpinimą. Krematoriume, kuris yra pramoniniame rajone, buvo užrašas, jog čia kremuojami ir gyvūnai.

Tačiau Pentagonas pareiškė, kad neturi jokių įrodymų, jog su karių palaikais krematoriume elgiamasi netinkamai.