Pasak informacijos ministro šeicho Rasheedo Ahmado, įtariamieji buvo suimti per naktį vykusį policijos reidą nedidelėje prie Indijos pasienio esančioje gyvenvietėje.

Tarp suimtųjų yra du Amerikos ir vienas Kanados pilietybę turintys pakistaniečiai, sakė vyriausybės pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Kol kas nėra žinoma, ar įtariamieji yra kaip nors susiję su Osamos bin Ladeno "al Qaeda" teroristų tinklu.

"Pradėtas tyrimas, - sakė R.Ahmadas naujienų agentūrai "Reuters", - Mes nežinome, ar jie yra kaip nors susiję su "al Qaeda". Jie gali turėti ryšių, bet dabar mes dar negalime to patvirtinti".

Pasak slaptųjų tarnybų šaltinio, per naktį įvykusį policijos reidą nedidelėje prie Indijos pasienio esančioje gyvenvietėje įtariamųjų namuose buvo rasti keli mobilieji telefonai. Policijos reide dalyvavo ir JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai.

Kaip pranešė policija, reido metu įvyko susišaudymas, tačiau per jį niekas nenukentėjo. Pareigūnai suėmė visus tuose namuose buvusius asmenis.

"Policija ėmėsi veiksmų remdamasi iš (Pakistano žvalgybos agentūros) ISI gauta informacija,- sakė šaltinis.- Jie vertėsi kontrabanda ir yra įtariami teikę pagalbą ekstremistams".

Tarp suimtųjų yra 65-erių metų gydytojas Mohammadas Javedas Khawaja, kuris dažnai važinėdavo į Afganistaną ir nenutraukė savo kelionių net po 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolių, sakė vyriausybės pareigūnas.

Kitu suimtieji yra jo šeimos nariai; du sūnūs, trys sūnėnai ir du broliai, sakė kitas sulaikytojo giminaitis Marghoobas Ahmadas Miras.

Pasak jo, gydytojas tikrai dažnai važinėdavo į Afganistaną, tačiau tik tada, kai tą šalį buvo okupavusi sovietų kariuomenė, o ne valdant Talibanui.

Spalio mėnesį Pakistano valdžia bendradarbiaudama su FTB netoli Lahoro suėmė garsų chirurgą ortopedą Amirą Azizą, kuris buvo įtariamas bendradarbiavimu su "Al Qaeda".