Tai jau antroji JAV sraigtasparnio avarija šią savaitę. Trečiadienį per mokomąjį skrydį Hondūre sudužus JAV kariuomenės sraigtasparniui "Black Hawk", žuvo penki juos skridę amerikiečių kariai.

Alabamoje sudužusio sraigtasparnio įgulos narių pavardės neskelbiamos, kol apie katastrofą bus pranešta jų artimiesiems.

"Longbow" yra pažangiausia dviviečių sraigtasparnių "Apache" modifikacija, turinti įmontuotą radarą, kelių rūšių raketų komplektą ir greitašaudę patranką. Fort Rakeris yra pagrindinė JAV kariuomenės treniruočių stovykla.

Iš šaudymo pratybų skridęs "Apache"dingo maždaug 23 val. (penktadienį 6 val. Lietuvos laiku). Nepavykus susisiekti su iš radarų dingusiu sraigtasparniu, buvo pradėta jo paieška. Gana greitai už maždaug 19 kilometrų į šiaurės vakarus nuo bazės buvo aptiktos jo nuolaužos.

Trečiadienį kalnuotame Hondūro rajone sudužo sraigtasparnis "Black Hawk". JAV kariuomenės pareigūnų teigimu, sraigtasparnis nukrito maždaug už 5 kilometrų į rytus nuo Hondūro Santa Kruso miesto, grįždamas iš eilinės pratybų užduoties.