Šiuo metu šalies parlamente yra dvylika milijardierių, kurių bendra turto vertė sudaro 41 mlrd. dolerių, tačiau yra ir ne tokių turtingų įstatymų leidėjų – kai kurių turtas vertinamas tik šimtais milijonų dolerių.

Rusijos milijardieriai neapsiriboja vietomis parlamente – ne vienas gubernatorius yra milijardierius, Maskvos mero žmona – taip pat milijardierė.

Įtakingų milijardierių priešakyje yra 42-ejų Suleimanas Karimovas. Jaunas ir arogantiškas, šis vertybinių popierių biržos magnatas (kurio turtas vertinamas stulbinančia 17,5 mlrd. dolerių suma) aštuonerius metus ėjo pareigas žemuosiuose parlamento rūmuose – vėliau prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad nebenori, jog Dūmoje būtų milijardierių. Taip pat baimintasi, kad jo turtai patrauks mokesčių inspekcijų dėmesį ir gali kilti skandalas.

Toliau minimas Glebas Fetisovas, kurio turtas vertinamas 3,9 milijardais dolerių ir kuris buvo išrinktas į parlamentą 2005 m. Jis susikrovė turtus dirbdamas „Alfa Group“ verslo imperijoje, o dabar yra „Alfa“ telekomunikacijų kontroliuojančiosios bendrovės „Altimo“ narys.

Kaip įstatymų leidėjas jis siekė, kad valstybė mažiau kontroliuotų stambias įmones ir buvo laikomas vienu iš pagrindinių „Alfa Group“ kontaktų siekiant paveikti federalinę vyriausybę, tačiau neseniai jo santykiai su „Alfa“ pablogėjo.

Kiti valdžioje esantys milijardieriai: Sergejus Pugačiovas (45 m.), buvęs bankininkas, kurio turtas vertinamas 2 mlrd. dolerių; Farkhadas Achmedovas (52 m.) – „Northgas“ įkūrėjas (1,4 mlrd. dolerių), ir 41 m. Dmitrijus Ananyevas, kuris 2,3 mlrd. dolerių uždirbo pardavinėdamas „ERP“ programinę įrangą. Ir taip toliau – sąrašas tęsiamas.

Rusijos įstatymų leidžiamoji valdžia priklauso parlamentui, suskirstytam į aukštuosius ir žemuosius rūmus. Žemuosiuose rūmuose (Dūmoje) yra 450 vietų, kurias proporcingai pasiskirsto partijos, surinkusios daugiau nei 7 proc. balsų. Aukštuosius rūmus (Federacijos Tarybą) sudaro 168 senatoriai, kuriuos paskiria kiekvieno iš 84 regionų gubernatoriai ir vietos įstatymų leidžiamieji organai.