Su Šanchajuje modeliu dirbančia Ling Zhuo (Ling Džuo) dėl sutarties pažeidimų bylinėjasi "Mis Kinija" konkursą organizavusi Pekino agentūra, kurią remia Niujorke veikianti organizacija "Miss Universe", rašo vienas Pekine leidžiamų laikraščių.

Pasak leidinio "Beijing Morning Post", kompanija "Golden International Investment and Consulting Company" Pekino teisme iš devyniolikametės L.Zhuo siekia prisiteisti 10 mln. juanių (4,2 mln. litų) kompensaciją.

Konkurso rengėjai kaltina L.Zhuo nesilaikius sutarties, kuri numatė, kad pergalės atveju prieš imdamasi bet kokios reprezentacinės ar reklaminės veiklos mergina pirmiausiai atsiklaus jų leidimo.

Kompanija laikraščiui teigė, kad užuot dalyvavusi rengėjų organizuotose labdaringose ir reklaminėse akcijose, L.Zhuo ėmėsi savarankiškos veiklos. "Mis Kinijos" rengėjai ragina organizaciją "Miss Universe" atimti iš L.Zhuo laimėtą titulą.

Duodama laikraščiui interviu L.Zhuo atsisakė kalbėtis apie bet kokius sutarties pažeidimus ir teigė, kad kompanija ją privertė pasirašyti šį dokumentą.