Pietinio Sulavesio salos regiono policijos vadovas Firmanas Gani (Firmanas Ganis) televizijai "SCTV" teigė, jog viena aukų - vyras, kurio kūnas sprogimo metu buvo suplėšytas į gabalus - gali būti bombą ketvirtadienį susprogdinęs asmuo.

F.Gani teigimu, policija asmens dar neatpažino, tačiau mano, jog jis galėjo žūti sprogus jo atsineštai bombai. Pareigūnai siekdami nustatyti žuvusiojo tapatybę ketina paskelbti jo fotorobotą.

F.Gani teigė, jog teismo ekspertizės metu nustatyta, kad sprogimo metu asmuo nešėsi bombą. Tyrimo išvados buvo paremtos tuo, kad kūnas buvo žiauriai sumaitotas iš priekio, bet nugara yra sąlyginai sveika.

Tiriant sprogimą, kurio metu žuvo iš viso 13 žmonės ir dar 11 buvo sužeisti, pareigūnai apklausė 18 asmenų.

Vietos žiniasklaidos teigimu, apie rengiamą sprogdinimą restorane buvo įspėtas netoliese esančio Bono miesto "McDonald's" darbuotojas. Policija nustatė apie išpuolį įspėjusį asmenį ir šiuo metu ieško jo.

Pareigūnai taip pat aiškinasi ar sprogdinimai Makasaro "McDonald's" bei netoliese esančiame automobilių "Toyota" salone nėra susiję su spalio 12 dieną Balio saloje įvykdytu išpuoliu, kurio metu žuvo daugiau kaip 190 žmonių, daugiausiai - užsieniečiai.

Abu prekybos centrai, kuriuose yra įsikūrę išpuolio taikiniais tapę "McDonald's" ir "Toyota" salonas, yra Indonezijos socialinės apsaugos ministro Yusufo Kallos (Jusufos Kalos) nuosavybė.

Y.Kalla tarpininkavo praėjusį gruodį pasirašytam musulmonų ir krikščionių susitarimui, užbaigusiam centrinėje Sulavesio salos vykusius susirėmimus; taip pat vasarį pasirašytam susitarimui, užbaigusiam sektantų susirėmimus Molukų salose.

Nepaisant pasirašytų taikos paktų abiejuose regionuose tęsiasi pavieniai sprogdinimai.

Praėjusį spalį bomba buvo susprogdinta Makasare esančiame, taip pat pagal frančizės sutartį veikiančiame, restorane "Kentucky Fried Chicken" (KFC), tačiau šio išpuolio metu niekas nebuvo sužeistas.

Makasare, kaip ir dar keliuose Indonezijos miestuose, praėjusiais metais vyko protesto akcijos prieš JAV vadovaujamų pajėgų smūgius Afganistane.