Šis pranešimas išspausdintas praėjus dviem dienoms, kai Danijos teisėsaugos žinybos paleido Čečėnijos prezidento Aslano Maschadovo pasiuntinį, atsisakydamos išduoti jį Rusijai ir atmetusios jos kaltinimus, kad A.Zakajevas esąs susijęs su teroristine veikla.

Tačiau nepaisant Danijos sprendimo paleisti A.Zakajevą, jis vis dar rizikuoja būti suimtas, jeigu išvyks už šios šalies ribų, nes spalio mėnesį Maskvos išduotas tarptautinis arešto orderis tebegalioja iki šiol.

Buvęs Danijos teisingumo ministras Ole Espersenas naujienų agentūrai AFP pareiškė, kad kol Rusijos arešto orderis tebegalioja, A.Zakajevas bus laikomas ieškomu asmeniu. O.Espersenas pridūrė, kad Interpolas pasielgtų išmintingai, patenkindamas A.Zakajevo prašymą.

Vyriausiasis čečėnų derybininkas A.Zakajevas spalio 30 dieną buvo suimtas prašant Rusijai, kuri jį sieja su įvairiais praėjusio dešimtmečio pabaigoje įvykdytais teroro aktais.

Praleidęs penkias savaites Danijos kalėjime, antradienį A.Zakajevas buvo paleistas, kai šios šalies valdžia pripažino, kad Rusijos pateikti įrodymai yra nepakankami. Maskva pasipiktinusi reagavo į A.Zakajevo paleidimą ir vertino Danijos sprendimą kaip politinį.

43 metų A.Zakajevas per kelias ateinančias dienas turėtų išvykti iš Danijos, nes jo turima Šengeno viza nustojo galiojusi dar jam esant kalėjime, pranešė dienraštis "Jyllands-Posten".

Kiek žinoma, A.Zakajevas turi galiojančią vizą, leidžiančią jam būti Didžiojoje Britanijoje, kuri nepriklauso Šengeno sutarčiai. Todėl manoma, kad Čečėnijos pasiuntinys iš Danijos vyks į Londoną.