Jemeno Vidaus reikalų ministerijos atstovo teigimu, antradienį “Al Qaeda” grupuotei priklausantis kovotojas Hamza al-Dayanas su trimis bendrininkais paleido į JAV ambasadą tris šūvius iš minosvaidžio, o vėliau automobiliu paspruko iš išpuolio vietos.

Į netoli ambasados esančią mokyklą pataikę minosvaidžio sviediniai užmušė vieną apsaugos darbuotoją, sužeidė 13 mokinukių, tris iš jų – sunkiai.

Ketvirtadienį policijos pareigūnai suėmė penkis šio išpuolio įvykdymu įtariamus asmenis, tačiau pareigūnai neturi duomenų, ar suimti asmenys yra kaip nors susiję su vis dar laisvėje esančiais Hamza al-Dayanu ir jo bendrininkais.

JAV pareigūnai ne iš karto sutiko pakomentuoti su išpuoliu susijusią informaciją. JAV ambasada leido savo darbuotojams, pageidaujantiems išvykti iš Jemeno, grįžti į JAV. Tai ne pirmas prieš ypač saugomą JAV ambasadą Jemene surengtas teroristinis išpuolis.

2002 metų kovą kitą dieną po to, kai JAV viceprezidentas Dickas Cheney'is viešėjo Jemene, Jemeno gyventojas metė į ambasados teritoriją garsinę granatą. Išpuolį įvykdęs asmuo, kuris, pasak jo, siekė atkeršyti už šališką Amerikos politiką Izraelio atžvilgiu, buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme, bet vėliau bausmė jam sumažinta iki 7 metų.

2003 metų kovą du žmonės buvo nušauti ir tuzinai sužeisti, kai policija bandė sustabdyti prie JAV ambasados prieš JAV įsiveržimą į Iraką protestuojančius dešimtis tūkstančių šalies gyventojų.

2006 metais “Kalašnikov” automatu ginkluotas vyras pradėjo šaudyti prie ambasados, bet buvo pašautas ir suimtas Jemeno apsaugos darbuotojų. Šaulys teigė siekęs “nužudyti amerikiečius”.

Nepaisant Jemeno vyriausybės pastangų sunaikinti “Al Qaeda”, jos padaliniai vis dar aktyviai veikia Jemene.

“Al Qaeda” nariai 2000 m. įvykdė išpuolį prieš Jemeno Adeno uoste stovėjusį JAV eskadrinį minininką “USS Cole” . Šio išpuolio metu žuvo 17 amerikiečių jūreivių. 2002 m. “Al Qaeda” nariai suorganizavo ir įvykdė išpuolį prieš prancūzų naftos tanklaivį.