G. Gongadzė be žinios dingo 2000-ųjų rugsėjo 16-tą. Tų pačių metų lapkritį netoli Taraščios miestelio, Kijevo rajone, miške buvo rastas jo kūnas be galvos. Žurnalisto nužudymu buvo apkaltinti trys buvę Ukrainos kriminalinės žvalgybos tarnybos darbuotojai: Valerijus Kostenka, Nikolajus Protasovas ir Aleksandras Popovičius. Dar vienas kaltinamasis – buvęs minėtos tarnybos vadovas Aleksejus Pukačius vis dar ieškomas.

Šeštadienį teismo sprendimu N. Protasovas gavo 13 metų kalėti, o V. Kostenka ir A. Popovičius po 12 m. Po nuosprendžio A. Popovičius, raštu pasižadėjęs neišvykti iš šalies, sargybinių buvo išvestas tiesiai iš teismo salės. Teismo sprendimu trejų metų laikotarpiu po bausmės atlikimo žudikai nebegalės užimti valstybinių pareigų. Iš N. Protasovo ir A. Popovičiaus buvo atimtas milicijos pulkininko laipsnis, o iš V. Kostenkos – majoro.

Apeliacinis teismas taip pat išsiuntė laišką Ukrainos Vidaus reikalų ministerijai. Jame siūloma iš nuteistųjų atimti visus apdovanojimus.

Žurnalisto našlė yra įsitikinusi, jog tikrasis nužudymo užsakovas yra buvęs šalies prezidentas Leonidas Kučma. Tai ji grindžia buvusio valstybinio saugumo majoro Nikolajaus Melničenko, vadinamojo 2000 m. „kasetinio skandalo“ iniciatoriaus, garso įrašų medžiaga.