JAV Baltuosiuose rūmuose Artimųjų Rytų paveikslais dekoruotame kabinete uždarame pasitarime slaptieji agentai tariasi, kaip nuversti Irano režimą. Sąmokslininkų tarpe yra JAV senatorius Johnas McCainas, Respublikonų partijos kandidatas, siekiantis JAV prezidento posto, ir žinomas verslininkas Georgas Sorosas. Tai – vieno iš daugelio per Irano televiziją rodomų naujų animacinių filmų turinys.

Trumpų animacinių filmų serija siekiama perspėti Irano gyventojus apie užsienio šalių organizuojamus sąmokslus prieš Iraną ir paraginti budrius piliečius apie įtartinus faktus nedelsiant informuoti šalies slaptąsias tarnybas.

Viename iš trumpųjų animacinių filmų pasakojama apie jauną politinį aktyvistą Manucherą. Filme vaizduojama kaip jaunuolis, kuris tikisi mainais už įvykdytą teroro aktą gauti JAV pilietybę, sutinka įvykdyti teroro išpuolį ir paima iš JAV CŽV agento pinigus bei ginklus. Vėliau Manuchero sesuo įskundžia savo brolį ir šis suimamas „Islamo revoliucijos sargybinių“, kurie pažada sumažinti jaunuoliui bausmę, jei pastarasis nurodys savo bendrininkus.

„Šiandien globali Vakarų arogancija ir tarptautinis sionizmas šnipų ir palydovinių tinklų pagalba siekia nuversti Irano vyriausybę“, - aiškina animaciniame filme skambantis diktoriaus balsas.

Animaciniame filme teigiama, kad „siekdami savo žemo tikslo“, Vakarai „nesibodi jokių būdų“, todėl kiekvienas pilietis „turi būti budrus ir pranešti apie įtartinus veiksmus Žvalgybos ministerijos „karštąja linija“ numeriu 113“.

Nuo pat Mahmoudo Ahmadinejado atėjimo į valdžią, Teheranas ne kartą pranešė apie JAV bandymus organizuoti šalyje „aksominį“ perversmą. Irano valdžios atstovų teigimu, nuo 2006 m. Vašingtonas skyrė daugiau kaip 35 mln. dolerių (apie 78 mln. litų) Irano „demokratizacijai“.

Iranas skelbia per pastaruosius du metus atskleidęs dešimtis „sąmokslų“, kuriais siekta nuversti teisėtą šalies vyriausybę. Pasak Irano valdžios atstovų, tuos perversmus turėjo įvykdyti JAV užverbuoti Irane gyvenantys mokslininkai, visuomenės veikėjai ar emigravę iraniečiai.