Anoniminiai šaltiniai prezidento administracijoje teigia, kad kabinete atsiras daugiau viceministrų ir jie įgaus didesnį svorį valdant valstybę. Per juos V.Putinas diriguos vyriausybės darbui.

Kadenciją baigiantis prezidentas anksčiau yra prasitaręs, kad vyriausybei reikėtų premjero pavaduotojo, atsakingo už žemės ūkį. Dienraščio „Vedomosti“ šaltiniai Federalinėje saugumo tarnyboje tvirtina, kad atsiras ir jėgos struktūrų viceministras, be kita ko, kuruosiantis ir karo pramonę.

Favoritai būriuojasi greta

Analitikai sako, kad D.Medvedevo aplinkoje jau ryškėja figūros, kurios išsaugos arba sustiprins savo pozicijas. Tai yra žmonės, pergalės akimirką buvę šalia rinkimų nugalėtojo: jo rinkimų štabo viršininkas ir prezidento administracijos vadovas Sergejus Sobianinas, prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Vladimiras Surkovas, pirmasis vicepremjeras Sergejus Ivanovas, regioninės plėtros ministras Dmitrijus Kozakas, proprezidentinės partijos „Vieningoji Rusija“ lyderis Borisas Gryzlovas ir Aleksandras Vološinas.

Pastarasis 2003 m. pabaigoje, areštavus buvusį naftos kompanijos „Jukos“ savininką Michailą Chodorkovskį, atsistatydino iš prezidento administracijos vadovo pareigų. Tuomet analitikai teigė, kad jis prieštaravo šiam sulaikymui ir todėl nusprendė pasitraukti. Dabar manoma, kad A.Vološinas sugrįš į prezidento administraciją arba į ministrų kabinetą.

Planų neatskleidžia

Prezidento administracijos vadovas S.Sobianinas teigė, kad kitos vyriausybės sudėtis paaiškės ne anksčiau kaip gegužės 7 d., kai bus inauguruotas naujas prezidentas. Pats D.Medvedevas apie valdžios aparato sudėtį kalbėti atsisako, teigdamas, kad tai daryti būtų per anksti ir „nepedagogiška“.

Apie konkrečius naujojo Rusijos prezidento planus žinoma tik tiek, kad pirmo oficialaus vizito jis vyks į vieną Nepriklausomų valstybių sandraugos šalių. Politologai įtaria, kad tai galėtų būti Kazachstanas – ištikimiausias Maskvos sąjungininkas posovietinėje erdvėje.