Svarbiausia vizito dalimi taps G.W.Busho kalba, kurią JAV prezidentas pasakys Bukarešto Revoliucijos aikštėje. 1989 metų gruodį šioje aikštėje vyko komunistinį režimą nuvertęs sukilimas.

Į Bukareštą G.W.Bushas atskrido iš Lietuvos. Po beveik 17 valandų trukusio vizito Vilniuje JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas Bušas) ir gausi jo palyda šeštadienį kelios minutės prieš vidurdienį išvyko į Bukareštą. JAV prezidento laineris "Boeing 747-200B" į orą pakilo apie 11 valandų 46 minučių, tuo metu Vilniaus oro uostą gaubė tirštas rūkas.

Oro uoste JAV vadovą išlydėjo prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius, kiti Lietuvos pareigūnai.

Prieš pat išvykimą JAV prezidentas Vilniaus oro uoste pasisveikino su prie jo lėktuvo stovinčiais kariuomenės vadu generolu majoru Jonu Kronkaičiu, sausumos pajėgų vadu brigados generolu Valdu Tutkumi, Lietuvos kariškiais.

Prieš įlipdami į lėktuvą, G.Bushas su žmona Laura (Lora) pamojavo jį išlydintiems asmenims. JAV vadovas Vilniuje ir Bukarešte lankėsi po NATO viršūnių susitikimo Prahoje, kur Lietuva, Latvija, Estija, Slovėnija, Slovakija, Bulgarija ir Rumunija buvo pakviestos tapti Aljanso narėmis.

Iš visų 7 šalių JAV prezidentas lankosi tik Lietuvoje ir Rumunijoje.

Penktadienį vakare į Vilnių atvykęs JAV vadovas šeštadienį Prezidentūroje susitiko su trijų Baltijos valstybių prezidentais, pasakė trumpą kalbą Rotušės aikštėje susirinkusiems vilniečiams bei lankėsi Amerikos centre.

Iš Bukarešto G.W.Bushas grįš į Jungtines Valstijas.