Ji turėtų padėti buvusiam Jungtinių Tautų (JT) generaliniam sekretoriui Kofiui Annanui tarpininkauti deryboms tarp Kenijos prezidento Mwai`aus Kibakio ir opozicijos lyderio Railos Odingos.

JAV pareigūnai pabrėžia, kad C. Rice į Keniją vyksta padėti tarpininkauti, o ne perimti tarpininkavimą deryboms. Tačiau jie taip pat perspėjo, kad Jungtinės Valstijos yra pasirengusios skirti sankcijas bet kuriems asmenims, bandysiantiems sukliudyti Afrikos respublikoje sudaryti taiką.

"Kenija yra labai svarbus klausimas. Būtent todėl siunčiu C. Rice padėti K. Annanui", - teigė G.W. Bushas, atvykęs į Beniną.

Žmonos Loros lydimą JAV vadovą oro uoste pasitiko Benino prezidentas Thomas Boni Yayi`s. Iš Benino G.W. Bushas vyks į Tanzaniją.

JAV prezidentas per šešių dienų turą po Afriką taip pat lankysis Ruandoje, Ganoje ir Liberijoje. Tai antrasis JAV vadovo turą po Afrikos žemyną.

G.W. Bushas labai kruopščiai rinkosi šalis, kuriose viešės per turą, bandydamas aplankyti kitokias Afrikos šalis, nei paprastai vaizduoja spauda - prispaustas skurdo ir draskomas konfliktų.

Beninas, Tanzanija, Ruanda, Gana ir Liberija yra gana ramios šalys, kurių vadovus Vašingtonas vadina naujos kartos lyderiais, besivadovaujančiais demokratijos principais ir galinčiais kitoms žemyno šalims rodyti gerą pavyzdį.