Be to kiekvienais metais bus papildomai skiriamas milijonas svarų kitų karališkųjų rezidencijų remontui. Per artimiausius trejus metus mokesčių mokėtojai karalienės rūmams išlaikyti kasmet turės pakloti po 16,1 milijono svarų. Elžbieta II turi keletą rezidencijų, tarp kurių – Bekingemo rūmai, Vinzoro pilis bei Frogmoro (Frogmore) namai.

Prašydama paramos karalienė skundėsi, kad visos trys rezidencijos yra apgailėtinos būklės. Tačiau gautų pinigų užteks tik kosmetiniam remontui. Esą vėliau iš šalies biudžeto ketinama prašyti kur kas didesnių sumų.

Karalienės finansininkai kaltinimus išlaidavimu atremia faktu, kad devynerius metus iš eilės rūmų išlaikymui buvo skiriama po 15 milijonų svarų. Tačiau dėl nuolat augančios infliacijos ši suma gerokai nuvertėjo.

Valdovės atstovai priminė incidentą, kurio metu vos nežuvo princesė Ana. 2006-aisiais apgriuvo dalis rytinio Bekingemo rūmų sparno, o plytos pabiro į gatvę, kuria tuo metu važiavo karalienės dukra.

Šimtų tūkstančių svarų reikia ir šių rūmų stogo remontui. Būgštaujama, kad bet kada gali įgriūti stogas virš paveikslų galerijos, kurioje saugomi Rubenso, Rembranto ir kitų garsių menininkų paveikslai.

Britams ramybės neduoda klausimas, kodėl karalienė iš savo kišenės neapmoka remonto darbų. Elžbietos II turtai jau daugelį metų kelia aršiausias diskusijas. Vieni tikina, kad Anglijos karalienė – multimilijonierė, kiti – kad ji neturi jokių santaupų. Kelerius metus iš eilės buvo skelbiama, jog karalienės turtai siekia šešis milijardus svarų. Tačiau neseniai amerikiečių žurnalas „Forbes“ netikėtai pranešė, kad Elžbieta II turi viso labo 280 milijonų svarų.

Karalienės finansininkai šiuos skaičius vadina „daugiau ar mažiau atitinkančiais tikrovę“. Jie neneigia, kad monarchės meno kolekcija verta 10 milijardų svarų, tačiau priklausanti tautai ir negali būti parduota.

Pati karalienė turi nemažai nekilnojamojo turto, kuris niekada nebuvo įvertintas. Jos nuosavybėje – garsieji Sendringemo (Sandringham) namai bei Belmoralo (Balmoral) pilis.

Nestinga monarchei ir grynųjų pinigų. Manoma, kad po Karalienės Motinos mirties Elžbietos II piniginę papildė mažiausiai 70 milijonų svarų.