Šį žingsnį pagrindžianti prezidento Jiang Zeminio (Dziang Dzeminio) teorija būtų įrašyta į statutą pagrindinio susirinkimo metu, pranešė delegatai. Šis, 16-ojo partijos suvažiavimo dalyvių neoficialiai pranašautas, sprendimas būtų svarbi J.Zeminio pergalė siekiant užtikrinti ilgalaikę jo idėjų tąsą po artėjančio atsistatydinimo.

Sprendimas taip pat patvirtintų kalbas apie J.Zeminio planus išlaikyti svarbią užkulisinę įtaką per savo įpėdinį, viceprezidentą Hu Jintao (Hu Dzintao).

"Mūsų partija į statutą netrukus įrašys "Trijų atstovaujamųjų" teoriją, - šeštadienį suvažiavimo delegatams pranešė Lu Ruihua (Lu Ruichva), pietinės Guangdongo provincijos gubernatorius.

"(Partijos) generalinio sekretoriaus J.Zeminio pasiūlymas į statutą įtraukti "Tris Atstovaujamuosius" yra labai teisingas", - sakė jis.

Nuostatai teigia, kad partijos nariais gali būti ne tik darbininkai ir valstiečiai, bet apskritai visi žmonės, įskaitant ir "pažangiausiomis gamybos pajėgomis" vadinamus verslininkus kapitalistus.

Šios teorijos įrašymas į partijos statutą J.Zeminį išskirtų iš jo pirmtakų, kurių mintys, vadinamos "Mao Zedongo (Mao Dzeduno) Mintis" ir "Deng Xiaopingo (Deng Siaopingo) Teorija", į statutą įtrauktos tik po jų mirties.