Daugiausiai musulmonų gyventojų turinčioje pasaulio valstybėje Indonezijoje, kurioje per praėjusio mėnesio teroristinį išpuolį žuvo daugiau nei 180 žmonių, buvo uždaryti daugelis restoranų, pastebimai sulėtėjo automobilių srautai. Visam pasninko mėnesiui taip pat užsidarė masažų salonai ir naktiniai klubai, barai veiks tik ribotą laiką.

Indijoje, kur musulmonų yra 140 milijonų, daugelyje mečečių per ramadaną vyks specialios maldos, kuriose bus prisimenami šimtai žmonių, šiemet žuvusių per religines riaušes. Daugiau nei 1 tūkst. žmonių, daugiausia musulmonų, žuvo per žudynes Gudžarato valstijoje po to, kai traukinyje buvo sudeginti 58 induistai. Žmogaus teisių organizacijos teigia, kad žuvusių yra daugiau nei 2 tūkst. 500.

Daugiau nei 500 tūkst. musulmonų, gyvenančių Australijoje, pranešė apie padažnėjusius išpuolius prieš juos, jų namus ir mečetes. Policija teigia, kad išpuoliais žmonės išreiškia pyktį dėl rugsėjo 11-osios įvykių JAV ir spalio 12 dieną Balyje nugriaudėjusių sprogimų bei grupinio išprievartavimo nusikaltimų, įvykdytų libaniečių Sidnėjuje.

Ramadanas yra devintas ir švenčiausias islamo kalendoriaus mėnuo, kai visi tikintys musulmonai dienos šviesoje susilaiko nuo maisto, gėrimų ir sekso ir meldžiasi bei daro gerus darbus.

Daugelyje šalių ramadano pasninkas yra labai griežtas, tačiau kai kuriose, ypač Egipte, saulei nusileidus prasideda linksmybės. Ramadanas pasibaigia Id al Fitro diena, svarbiausia švente islamo kalendoriuje.

Trečiadienį ramadanas prasideda islamo tėvynėje Saudo Arabijoje ir daugelyje Persijos įlankos regiono valstybių - Bahreine, Kuveite, Katare ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Omanas ramadano pradžią žymės ketvirtadienį.