Svarbiausias pirmadienio įvykis yra šeimos vaišės, kurių tradicija siekia senus laikus. Skirtingai nuo Kalėdų stalo, naujametis neturi griežtų taisyklių pagal patiekalų pasirinkimą. Privaloma yra tik šampano taurė, išgeriama pirmosiomis Naujųjų metų sekundėmis.

Daugelyje anglų ir velsiečių šeimų gyva tradicija atidaryti duris paskutinę senųjų metų minutę, kad visos nesėkmės paliktų namus. O atėjus Naujiesiems, durys sandariai uždaromos, kad nauja laimė nepaliktų šeimos.

Pagal tradiciją svarbiausia Naujųjų metų sutikimo vieta Londone yra Trafalgaro aikštė. Iš jos matyti Big Beno bokšto laikrodis, tai leidžia susirinkusiesiems sutikti Naujuosius metus pagal svarbiausią karalystės laikrodį.

Bet iškilmingiausiai Naujųjų metų atėjimas švenčiamas Škotijos sostinėje Edinburge. Miesto valdžios rengiamas fejerverkas laikomas vienu geriausių Europoje. Juo pasigrožėti į Edinburgą iš įvairių pasaulio kampelių suvažiuoja daugybė turistų. Šįmet vienu metu bus saliutuojama nuo septynių šio miesto kalvų.