Ramadanas, per kurį musulmonai privalo daug melstis, daryti gerus darbus ir nuo saulėtekio iki saulėlydžio pasninkauti bei susilaikyti nuo pramogų, trečiadienį prasideda islamo tėvynėje Saudo Arabijoje ir daugelyje Persijos įlankos regiono valstybių - Bahreine, Kuveite, Katare ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Omanas ramadano pradžią žymės ketvirtadienį.

JAV lyderis Dž.V.Bušas (George W.Bush), dažnai pabrėžiantis, kad po rugsėjo 11-osios teroro aktų prieš JAV pradėtas karas su terorizmu nėra nukreiptas prieš visus musulmonus, bet tik tuos, kurie "pasisavino didįjį tikėjimą", antradienį padėkojo islamo valstybėms už paramą jo globalinei kampanijai.

"Islamas yra taikus tikėjimas, kurį išpažįsta daugiau kaip milijardas žmonių, įskaitant milijonus Amerikos musulmonų... Jungtinės Valstijos yra dėkingos už draugiškumą ir paramą, kurią pademonstravo daug islamo valstybių, mūsų gyvybiškai svarbios partnerės pasaulinėje kovoje su terorizmu, - sakoma Dž.V.Bušo (George W.Bush) pareiškime.

- Musulmonai per šį mėnesį atnaujina savo pasišventimą, rūpindamiesi vargstančiais, darydami gerus darbus bei stiprindami šeimyninius ir bendruomenės santykius. Tai rodo, jog musulmonus su kitų tikėjimų atstovais sieja daug bendrų vertybių".

Ramadanas musulmonams prasideda danguje pastebėjus mėnulio pilnatį, todėl šventojo mėnesio pradžia gali skirtis įvairiose šalyse.