Sekmadienio mišiose katalikiškose bažnyčiose reguliariai dalyvauja 862 tūkst. žmonių. Į anglikoniškas mišias nuolat eina 852 tūkst. britų. Lyginant su ankstesniais metais, anglikoniškų mišių lankomumas sumažėjo 20 proc.

Jei tokia tendencija išsilaikys, Didžiojoje Britanijoje Romos katalikų gretos viršys kitų krikščioniškų konfesijų, įskaitant ir nuo XVI amžiaus Britanijoje dominuojančios Anglikonų bažnyčios, pasekėjų skaičių.

Tuo tarpu dalis šiuos statistinius duomenys interpretavusių sociologų sakė, kad katalikybės populiarumas Britanijoje išaugo dėl imigrantų iš Rytų Europos šalių, pirmiausia Lenkijos, kur Romos katalikų bažnyčia yra labai svarbi.

Savo nuomonę tokie sociologai grindžia prieš keletą metų atliktų sociologinių tyrimų rezultatais. Jie parodė, kad 25 mln. Didžiosios Britanijos gyventojų save vadina anglikonais, ir tik 4,2 mln. žmonių sakė esą katalikai.

Prieš kelias dienas į katalikybę atsivertė ir buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas. Jo žmona Cherie yra katalikė, ir jau anksčiau sklido gandų, kad palikęs postą jis atsivers iš savo anglikonų tikėjimo į katalikybę.

T. Blairo oficialus atstovas spaudai patvirtino, jog buvęs premjeras penktadienio vakarą atsivertė į katalikybę, ir pažymėjo, jog tai asmeninis reikalas.